Γιώργος Τσανάκας

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το «ηλεκτροσόκ» που έψαχνε η ΑΕΚ!

Ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, μοιάζει πολύ πιθανό να λειτουργήσει ως μπουστάρισμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν, με την ΑΕΚ να βυθίζεται κι άλλο στην εσωστρέφεια. Γράφει ο Γ. Τσανάκας.

Όταν το ματς τελείωνε στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ είχε διασυρθεί από τον Ολυμπιακό με 5-1, άπαντες περίμεναν δραστικές κινήσεις από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Μανόλο Χιμένεθ έμοιαζε με τα... εισιτήρια στο χέρι για να επιστρέψει στην Ανδαλουσία, όμως, το αφεντικό της ΑΕΚ αποφάσισε πως η ομάδα του δεν θα κάνει κι άλλη αλλαγή στην άκρη του πάγκο της μέσα στη σεζόν. Ας τελειώσει έτσι και βλέπουμε... Πήρε ο ίδιος στα χέρια του την κατάσταση, έκραξε παίκτες και επιτελείο, και εδώ που τα λέμε καλά έκανε και ίσως να ήταν λίγο... light στα λεγόμενά του.

Η σεζόν ήταν, και παραμένει, στο κρισιμότερο σημείο της και η ΑΕΚ έπρεπε να βγει από το αδιέξοδο. Χρειαζόταν ένα γερό ταρακούνημα. Ο Μελισσανίδης προσπάθησε να... σπρώξει την ομάδα του, να της κάνει ένα «ηλεκτροσόκ» όπως λέμε αλλά χωρίς να διώξει τον προπονητή της. Με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται αυτό. Ο Γκαρσία έκανε ένα από τα καλύτερα κοουταρίσματά του από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της ανδρικής ομάδας και βρήκε αυτός το «ηλεκτροσόκ» που έψαχνε ο αντίπαλος. Ότι ακριβώς χρειαζόταν η ΑΕΚ, το έχει πλέον ο ΠΑΟΚ. Αυτή τη νίκη που μπορεί να λειτουργήσει ως «μπουστάρισμα» για τα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν, αυτό το... σπρώξιμο που χρειάζεται πολλές φορές να δώσεις σε κάποιον στην πλάτη για να πάρει μπρος.

Ο Γκαρσία δεν έκανε πολλά πράγματα, αλλά αρκετά βασικά και κατανοητά. Κατέβασε στον πρώτο ημιτελικό έναν σφιχτό ΠΑΟΚ, με πρώτο μέλημα να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και να πάρει ένα μίνι προβάδισμα για τη ρεβάνς. Με τα δύο του μπακ να ανεβαίνουν λιγοστές φορές πάνω από τη σέντρα, διατηρώντας την τετράδα στην άμυνα σε ευθεία. Με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μόνιμα κολλημένο στο «6» και δίνοντας βάρος στο μαρκάρισμα του Λιβάι με ντουμπλαρίσματα. Η ΑΕΚ το διάβασε, επιτέλους, αυτό και άλλαξε πλευρά, χτυπώντας αυτή του Βιεϊρίνια και «τρυπώντας» τον. Σε κάθε τελική, όμως, των «κιτρινόμαυρων» ο Πασχαλάκης είχε την απάντηση, παίρνοντας μια προσωπική ρεβάνς για όσα συμβαίνουν τελευταία και δικαιώνοντας τον Γκαρσία για την εμπιστοσύνη του.

Μετά το μισάωρο ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα, έβαλε «φρένο» στην ΑΕΚ και την περιορίσε επιθετικά, με το ματς να πηγαίνει σε έναν... μονόλογο λαθών, μονομαχιών. Ο Γκαρσία διάβασε καλά το ματς, «μπάλωσε» με τον Ροντρίγκο την τρύπα στα δεξιά, φρόντισε να δώσει πνοή επιθετικά στην ομάδα του με τον Ουάρντα αρχικά και στη συνέχεια με τον Σφιντέρσκι. Περισσότερο για να έχει φρέσκα πόδια και καθαρό μυαλό στη μία φάση που θα του παρουσιαστεί. Εκεί στόχευε: Στη μία φάση για να μπορέσει να «κλέψει» το ματς και το προβάδισμα πρόκρισης. Του βγήκε και η αλλαγή του Μουργκ και... γεια σας. Και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώθηκε και η παροιμία ότι «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος».

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να δουλέψει με ηρεμία για τη συνέχεια, να ανασάνει. Δεν βρισκόταν ούτε αυτός σε καλή κατάσταση, η πίεση μεγάλωνε προς το πρόσωπο του Γκαρσία και των παικτών. Βρισκόταν σε οριακή κατάσταση όπως και η ΑΕΚ. Πήρε μια νίκη-οξυγόνο που ενδέχεται να του φτιάξει τη χρονιά. Από την άλλη μεριά, η Ένωση... αγκομαχάει. Σαν να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, σαν να περιμένει απλά το... τέλος! Να περάσει και να μην ξαναγυρίσει αυτή η εφιαλτική σεζόν που έχουν γίνει όλα λάθος. Να έρθει νέος προπονητής, νέοι υψηλότερου επιπέδου ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, να επανέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα στην ομάδα. Γιατί το μόνο που θυμίζει ΑΕΚ πλέον είναι οι κιτρινόμαυρες εμφανίσεις και ο δικέφαλος στο σήμα. Όλα τα υπόλοιπα, αγωνιστικά μιλώντας, μόνο ΑΕΚ δεν είναι...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x